Ondanks de kou en de regen van afgelopen week verschenen ook dit weekend een aantal van onze leden vol goede moed aan de start.

ROS in Loon op Zand organiseerde vrijdagavond een wedstrijd. In de categorie B paarden was daar Irma Bouman met Tanja Fan De Mayhoeve. De combinatie was zoals altijd weer zeer succesvol!. In de eerste proef was met 183 punten goed voor een TWEEDE plaats en ook de tweede proef was er weer een winstpunt met 184 punten en een DERDE plaats. Irma en Tanja kunnen nu gaan oefenen voor het L1 aangezien de combinatie een zeer korte tijd meer dan voldoende winstpunten heeft bepaald in de B.

Zaterdag was het tijd voor een selectiewedstrijd voor de indoor kampioenschappen tijdens een wedstrijd van PSV de Jagers te Oudendijk:

  • In de categorie M paarden startte Jolanda Kivits-Raadjes met Dutch Liza Minelli. Hoewel de eerste proef iets minder ging behaalde de combinatie de tweede proef in een sterk deelnemersveld een nette 170 punten met veel mogelijkheid tot verbetering. Dit beloofd iets voor de toekomst! Succes Jolanda!
  • In de categorie L1 paarden was daar Kim van Es met Esprit. De combinatie liet weer een mooi beeld zien wat door de jury zeker werd gewaardeerd en beloond met 191 en 192 punten en tweemaal de DERDE plaats. Top gedaan Kim!
  • Antoinette Bouman verscheen ook weer keurig in tenue aan de start met Cilinda M in de categorie B paarden. De harmonieuze combinatie liet weer van zich horen door de eerste proef 192 punten bij elkaar de rijden en een nette TWEEDE plaats. Ook de tweede proef was mooi beeld en goed voor 190 punten en een DERDE plaats. Ga zo door Antoinette!
  • De dag werd afgesloten met de categorie L2 paarden. Claudia Vos en Fernanza lieten weer een mooi beeld zien in deze categorie. De schrik van menig concurrent zette een eerste proef neer welke werd beloond met mooie 184 punten en de tweede proef met een nette 177 punten. Goed gedaan Claudia!

De kringkampioenschappen beloven nog een spannende strijd te worden, want de strijd is zeker nog niet gestreden! Vergeet daarnaast niet dat tijdens het kringkampioenschap ook het verenigingskampioenschap word verreden. De vereniging die met de dressuur de meeste punten heeft behaald die dag is verenigingskampioen en krijgt een mooie wisselbeker mee naar huis. Natuurlijk zou het fantastisch zijn als wij deze keer deze wisselbeker mee naar huis mogen nemen! Het gaat hierbij om de scores van de vier leden die het hoogst zijn geëindigd. Dus hoe meer leden er mee doen, hoe meer kans we maken op een van de felbegeerde titels van Kringkampioen of Reservekampioen en hoe hogere we eindigen in het verenigingenklassement! Degene die de titel Kringkampioen van zijn of haar klasse weet te behalen wint ook een wildcard voor de Regiokampioenschappen. Je hoeft dus geen selectiewedstrijd te hebben gereden om kringkampioen te kunnen worden. Heb je jezelf nog niet ingeschreven? Doe dat dan meteen!

Succes

 

Iedereen van harte gefeliciteerd met de behaalde resultaten! Ga zo door dames! Wij zijn trots op jullie!

Mocht je nu ook op wedstrijd zijn geweest, maar niet worden genoemd doordat je de resultaten nog niet hebt doorgegeven? Stuur dan even een mailtje met je resultaten (en eventuele leuke foto’s) naar Wilke via vicevoorzitter@lvhea.nl. Natuurlijk kun je ook altijd een appje sturen naar 06 – 82 01 94 52