Afgelopen weekend reisde Laura met Tsjalling D.L. af naar Prinsenbeek waar een selectiewedstrijd voor het Fries Kampioenschap op het programma stond. In de ochtend reed Laura haar twee individuele proeven in de klasse Z-1 die met super resultaten werden afgesloten. Er werd een 1e plaats met 210 punten (62 %) behaald en een 2e plaats met 213 punten (63 %). Voorlopig is het nog tot eind augustus wachten op de definitieve afvaardigingslijst voor het Nederlands Kampioenschap Friese Paarden.

Laura en Tsjalling D.L. maken sinds enkele weken deel uit van het `s Gravenhof-viertal dat dit jaar uitkomt in de klasse Z. In Prinsenbeek stond de 1e officiële wedstrijd van dit nieuw samengestelde viertal gepland. Er werden 161 punten (64,5%) behaald en een 1e plaats. Het team was super blij met dit resultaat maar er is nog ruimte voor verbetering. Het viertal is nu door naar het Nederlands Kampioenschap Friese Paarden dat op 19 september a.s. in Kootwijk zal plaatsvinden.

Tevens zal het viertal op 1 augustus a.s. starten op het Regiokampioenschap Zuid-Holland. Zij hopen zich dan te kwalificeren voor het KNHS Kampioenschap (Hippiade) op 4 en 5 september a.s. in Ermelo. Vorig jaar wist het viertal (toen nog in de klasse M) de KNHS-kampioenstitel in de wacht te slepen !

viertal