Op de ‘in the spotlight’ pagina stelt iedere twee maanden een lid zich voor. Tijdens hun moment in the spotlight vertelt het betreffende lid iets over zichzelf en iets over zijn of haar ervaringen in de wereld van de paardensport!

Deze maand in the spotlight: Lid Claudia Vos

Hallo allemaal,

Mijn naam is Claudia Vos, ik ben 24 jaar oud en woonachtig in Wijk en aalburg. Ik ben sinds 2014 lid van LvheA en heb hier nog geen moment spijt van gehad! Lekker dichtbij en gezellige mensen.

Ik ben denk ik rond mijn 6e jaar begonnen met ponyrijden. Ik weet niet beter dan dat mijn zus altijd pony’s had, voor haar eigen maar ook voor het lesgeven. Hierdoor ben ik automatisch met het paardenvirus besmet. Na een aantal jaren op de pony’s van mijn zus te hebben rond gereden kreeg ik mijn eerste eigen pony: Jardin. Een leuke welsh pony van rond de 1.40m. Jardin was een vos van 6 jaar oud. Met Jardin heb ik een aantal oefenwedstrijden gereden maar nooit officieel. Daarnaast heb ik veel gesprongen en gecrosst met hem in de polders.

Helaas werd ik naar een aantal jaren te groot voor Jardin en kreeg ik mijn eerste eigen paard: Urban. Urban was een grote, vriendelijke reus en echt mijn maatje. Toen hij 5 jaar was heb ik hem helaas in moeten laten slapen aan koliek. Na een tijdje begon het toch weer te kriebelen en hebben we een ander paard gekocht: Ceto.

Ceto was een grote vos van 1.72m. en 18 jaar oud toen we hem kochten. Ceto is het eerste paard waar ik officiële wedstrijden met heb gereden. Ik heb dressuur gereden met Ceto en we hebben de M1 behaald. Toen Ceto 21 jaar was heb ik besloten om een veulen te kopen. Zodat ik met Ceto nog een aantal jaren verder kon en als hij met pensioen ging kon ik weer verder met het veulen. In het voorjaar van 2010 heb ik Fernanza gekocht. Een merrie veulen van Stedinger x Ferro. Ik was opslag verliefd op haar en wist dat ze het ging worden. Helaas liep mijn plannetje in de soep, ik had Fernanza net gekocht en Ceto werd ernstig ziek. Hij bleek hoefkatrol ontsteking te hebben en had enorme moeite met lopen. Ceto heeft toen nog een aantal jaren lekker op de wei gelopen en genoten van zijn pensioen. Fernanza was toen net een jaarling en helaas nog te jong. Toen ben ik voor Carla Vos- Goesten een enorme sympathieke ruin gaan rijden: Crusedor.

Crusedor was een 4-jarige vosruin en net zadelmak. Het was de bedoeling dat hij even gereden zou worden en daarna snel verkopen. Maar het ging beter dan verwacht en we zijn wedstrijden gaan rijden. In no-time gingen we alle klasses door en waren we in 1,5 jaar van zadelmak naar Z1. Uit eindelijk zijn we reserve kampioen geworden in het Z1 en is Crusedor daarna verkocht naar Miami.

Toen Crusedor is verkocht ben ik begin 2014 met Fernanza begonnen, ik heb haar zelf zadelmak gemaakt. Ze pakte alles enorm goed op en in mei zijn we begonnen met wedstrijden in de B en dit pakte goed uit! In 2014 hebben we de klasses B, L1 & L2 uitgereden en ben ik enorm trots op haar! Op dit moment zijn we aan het wachten tot we M1 mogen starten omdat Fernanza nog te jong is, tot die tijd gaan we alles rustig oefenen en trainen. Daarnaast doen we ook lekker buitenritten maken en af en toe naar de duinen. Ik hoop nog een lange tijd van Fernanza te genieten en misschien nog een keer een veulentje bij haar te fokken.

clau1

clau2

 

Deze maand in the spotlight: Lid Christine Treffers-Buijs

Hallo ik ben Christine Treffers-Buijs, 40 jaar en getrouwd met Kees. Samen hebben wij 2 zoons, Corne en Sven. En we wonen in Genderen.

Ik ben vanaf januari 2014 lid van Land van Heusden en Altena. Daarvoor was ik lid van een andere club. Omdat mijn paard eerst op een andere locatie stond was dat logischer. En ben blij met de overstap. Is voor mijn dichterbij en heb het heel goed naar mijn zin! Heb in die korte tijd al hele leuke momenten meegemaakt met de andere clubleden!

Ik rij al pony/paard van jongs af aan. Ik weet niet beter of mijn zus (Liesbeth den Besten) had een verzorgpony en later een eigen paard, en ook mijn buurmeisje had een pony, waar ik regelmatig op reed! Later ben ik begonnen bij Manege` de Vriendschap’ in Veen, waar ik na een aantal jaren in de manegelessen mee te hebben gereden, met een pony ( Junior) van een pensionklant mocht gaan rijden. De eigenaresse ging op kamers en had er geen tijd voor. Wij zijn toen ook wedstrijd gaan rijden, zowel dressuur als springen! Toen ik 17 was moest die pony helaas, wegens ziekte, afgemaakt worden.

Ik heb toen verschillende paarden gereden van kennissen, recreatief! Dit heb ik jaren gedaan. Nadat ik getrouwd ben en er kinderen kwamen heb ik ook een periode van vier jaar niet gereden! Ben na die perioden weer begonnen bij Manege de Oldershof in Almkerk, om te kijken of ik het niet was verleerd. Maar het ging weer prima, kwam er ook achter dat ik het enorm had gemist, als die jaren. Heb daar ook mijn eerste eigen paard gekocht! Kwikstar. Toen een 10 jarige merrie, absoluut niet geschikt voor de manegelessen. Een paard met een verleden, in het begin best lastig in de omgang en lastig te rijden. Wat voor mij een uitdaging was! Uiteindelijk kon ik er mee’ lezen en schrijven`! Heb vooral recreatief met haar gereden.

Heb haar tot haar 20e gereden, toen mocht ze van haar oude dag gaan genieten. Toen ze 15 was heb ik haar naar Stal Valkenvoort in Waalwijk verhuisd!

Ik ben op die stal dagelijks te vinden. Rij (jonge)paarden voor andere. Mest stallen geef les (heb 10 jaar terug mijn instructeurs diploma gehaald). Heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Heb van de eigenaar Gijs Klerx, 2 jaar terug, een zelfgefokte merrie gekocht. Bella Donna (Contendro II x Andiamo) Springgefokte merrie, die het super doet in de dressuur. Heb er een tijd over gedaan om haar te krijgen hoe ze nu is. Is best een sensibele, hete tante, die moeite had om te ontspannen, maar met behulp van mijn instructeur, Damien Madiot , heb ik haar gekregen waar ze nu is! Een zeer fijn te rijden, werklustig en ontspannen paard, met karkater! En omdat ze het zo leuk deed, heb ik me weer aan de dressuurwedstrijden gewaagd om te kijken of ik het ook nog leuk zou vinden om te doen. En ik vind het enorm leuk, heb ook nog nooit zo relaxed rondgereden als met Bella! Doe het met veel plezier en een big smile op mijn gezicht! Heb nu 4 officiële wedstrijden gereden en 8 winst! Dus we gaan nog ff door! Afgewisseld met regelmatig een rondje polder of crossen door de bossen/duinen!

Groetjes, Christine

Foto 1: Kwikstar, Foto 2: Bella Donna als veulen, Foto 3: Oefenwedstrijd met Bella Donna in Wijk en Aalburg, Foto 4: Erina paard die ik ingereden heb en nog wekelijks rij

foto 1s foto 2s foto 3s foto 4s

 

 

Deze maand in the spotlight: Lid Lianne den Besten

Hallo bezoekers van de website van PSV Land van Heusden en Altena. Ik ben Lianne den Besten , 21 jaar en woonachtig in Wijk en Aalburg.

Sinds mei 2002 ben ik lid van Land van Heusden en Altena. Ben begonnen op de club lessen met mijn shet Gaby. Mijn ouders zagen al snel dat ik serieus door wilde gaan met rijden. Op mijn 8 ste verjaardag kreeg ik van mijn ouders een D –pony Kimberly. Kimberly had met zijn vorige ruiter al M2 gelopen , en ik kon daar veel van leren. Al snel begon ik officiële wedstrijden te rijden , en haalde mijn eerste winstpunten.

Op mijn 12 e begon ik met het inrijden van friese merrie Froukje. Na vele lessen op de club bij Ineke Mans ben ik officieel gestart. Maar na een jaar hadden we pas 1 winst in de B dressuur , Froukje was geen dressuurpaardje. Wat wel goed ging waren de aangespannen wedstrijden. Op dit moment rijden we wedstrijden met 1 en 2 span dressuur , vaardigheid en marathon. Hobby matig rijden we tandem door de duinen.

November 2005 kochten mijn ouders een merrie veulen Quinty R. Als 3 jarige ging ze naar de keuring en werd opgeleid in het 1 en 2 span en tamdem. Als 4 jarige zijn we begonnen met inrijden. Op dit moment zijn we L2 met 4 winstpunten. Toen ik Tamara als buurvrouw kreeg ben ik met Quinty privelessen gaan volgen, wat we iedere week nog met plezier doen.

Juli 2011 is hengstveulen Lars B. bij ons op stal geboren , met Quinty als moeder. Nadat hij naar de keuring was geweest zou hij verkocht worden, Maar marktplaats is er nooit van gekomen. Op dit moment zijn mijn vriend en ikzelf trotse eigenaren van de inmiddels 3 jarige ruin.

Mijn doel in 2014 is met Quinty de punten te halen voor de M1 en Lars eind dit jaar zadelmak en in tuig te hebben staan. En veel plezier te hebben zowel in het trainen als een printje maken in de duinen.

Groeten, Lianne den Besten

Foto 1: Lars B., Foto 2: Wedstrijd Werkendam Quinty R., Foto 3: Mijn beste grooms: Mama & Opa, Foto 4: Froukje en Quinty, Foto 5: Shet Gaby

lars b peter jan en lianne en quinty mijn grooms froukje en quinty Gaby met Lianne

 

 

Deze maand in the spotlight: Lid Roxan Remmers

Naam: Roxan Remmers

Leeftijd: 19

Woonplaats: Wijk en Aalburg

Ik ben op mijn vierde begonnen met klusjes doen op een manege in Herpt, toen ik vijf werd mocht ik daar beginnen met lessen, een keer in de week. Op mijn tiende kreeg ik mijn eerste pony’s en sindsdien ben ik fanatiek aan het rijden gegaan. Ik les sinds mijn 14e elke week bij (naar mijn inziens) toptrainer Jan Vos. Ondertussen is de paardencollectie uitgebreid naar vier stuks. Onze laatste aanwinst is een KWPN-merrie genaamd Rosella, hiermee ben ik hard aan het trainen en afgelopen zomer ben ik met haar gestart in de B (dressuur). Helaas heb ik sinds november 2013 niet meer kunnen rijden door een rugblessure die ik opgelopen heb na een val van mijn knappe knollie, maar het einde van dit herstel is in zicht! Afgelopen maart ben ik toegetreden tot het bestuur van onze paardenclub PSV LvHeA, het leek en lijkt mij erg leuk om iets te kunnen betekenen voor onze vereniging. Ik ben van plan sponsoren aan te trekken en ons ledenbestand uit te breiden. Ook ga ik me inzetten om te zorgen dat buitenleden zich meer betrokken voelen bij onze vereniging, ik ben van mening dat het erg belangrijk is om gehecht te raken aan de club waarvan je lid bent. Als ik iets voor een van jullie kan betekenen sta ik graag tot jullie beschikking via het e-mailadres bestuurslid@lvhea.nl of het telefoonnummer 06-22780167, ook voor leuke ideeën of vragen kun je altijd contact opnemen.

Foto 1: Beauty, Foto 2: Petra en Shiva, Foto 3: Shiva en ik op wedstrijd, Foto 4: Rosella en ik

Beauty Petra en Shiva Shiva en Roxan op wedstrijd Rosella en Roxan

 

 

Deze maand in de spotlight: Lid Debora Vos

Hee!

Ik ben Debora Vos, 15 jaar oud, en ik ben lid van de allerleukste vereniging van het land van Heusden en Altena! Ik woon al mijn hele leven in Wijk en Aalburg en heb sinds m’n 6e een eigen pony (Eline). Dit is een shetlander die ik nu nog steeds heb. Ook heb ik sinds 4 jaar een haflinger (Alexia), waarmee ik actief ben in de dressuur. Al 7,5 jaar les ik als het maar even kan iedere week mee in onze clubles, eerst met Eline en daarna met Alexia. Toen de combinatie met het turnen te veel werd, ben ik gestopt met turnen en mocht ik onderlinge wedstrijdjes gaan rijden, dit vond ik altijd al heel leuk. Omdat ik toch wel meer wilde als alleen een paar onderlinge wedstrijdjes mag ik sinds januari vorig jaar officiële wedstrijden rijden. Na het moeilijke opstarten in de winter ging de zomer erg goed. We waren best gauw de B uit en op de kringkampioenschappen werden we reservekampioen. We hebben tot november L1 gereden en daarna een winterstop gehad. Sinds maart hebben we er weer 2 wedstrijden opzitten en we zijn L2 startgerechtigd, waar we druk voor oefenen.
Ik rij 1 of 2 wedstrijden in de maand, alleen in de winter rij ik geen wedstrijden, omdat dit niet werkt met mijn school enzo.
Daarnaast ben ik ook heel recreatief. ’s Zomers spring ik regelmatig en ik rij vaak buiten. Ook zwemmen met een vriendin en de paarden laten we er niet buiten.
Ik zit nu in het derde jaar van VWO op het Altena College in Sleeuwijk. De combinatie is af en toe best lastig, omdat ik regelmatig toetsen heb, maar het is nog altijd gewoon gelukt en zodra het weer echt mooi weer is heb ik ’s avonds ook veel tijd.

Groetjes Debora!

10253276_235214660001216_17392333_n 1797058_235214563334559_709550618_n 10259602_235214560001226_397624500_n 10261919_235214553334560_594725320_n 10264892_235214156667933_1477887927_n 10248892_235214136667935_953605842_n 10261921_235214130001269_811060596_n 10269956_235214713334544_327036296_n 10268318_235214090001273_1790279354_n