Dit weekend was het zover: De Kringkampioenschappen 2014 Outdoor!!!

In Spijk werd door Kring Merwede in samenwerking met de Waddensteijnruiters uit Asperen de Merwede Horse Fair georganiseerd. Ondanks de omvang van dit evenement weerhield dit onze leden niet om zich in te schrijven. In verschillende klasse prijkte onze verenigingsnaam op de startlijst en daar zijn we trots op! Helaas hebben Wilke van Zelst & Ilse de Groot wegens omstandigheden op het laatste moment moeten afmelden, maar we hopen snel weer de resultaten van deze combinaties te kunnen vermelden! Gelukkig waren daar Jolanda en Christine om de eer van de vereniging hoog te houden!

  • Christine Treffers-Buys maakte met haar paard Bella Donna haar debuut in de categorie B paarden. Zaterdag 7 juni is tevens de verjaardag van haar man Kees Treffers en dat bracht geluk! Het was pas de eerste officiele wedstrijd van deze combinatie, maar dat was totaal niet te zien! De eerste proef werd door de jury beloond met 188 punten en een DERDE plaats. Ook de tweede jury kon niet om het mooie beeld heen en beloonde de combinatie met 189 punten en de EERSTE prijs! Door deze scores eindigde Christine als KRINGKAMPIOEN B-paarden en is daarmee afgevaardigde voor de regiokampioenschappen!
  • Jolanda Kivits-Raadjes was de eerste start in de categorie L2 paarden. Samen met Dutch Liza Minelli liet de combinatie duidelijk zien dat er weer flinke progressie was geboekt. De eerste proef behaalde Jolanda een keurige 177 punten, maar de tweede proef werd het pas echt leuk toen de jury 190 punten en de TWEEDE prijs toekende aan deze sympathieke combinatie!

Van harte gefeliciteerd met jullie prestaties! Wij zijn er trots op dat jullie ons hebben willen vertegenwoordigen!

Naast de kringkampioenschappen werd er door de PSV de Bommelerwaard in Gameren ook een wedstrijd georganiseerd. Voor onze leden die niet graag op gras rijden een ideale oplossing om op deze prachtige accommodatie gebruik te maken van de wedstrijdringen op zand:

  • In de categorie B paarden zou Kim van Es met haar goed bewegende paard Esprit aan de start verschijnen. Deze succesvolle combinatie heeft al vele winstpunten en prijzen op hun naam staan. Helaas was Kim genoodzaakt om af te melden, maar dat neemt niet weg dat wij uitkijken naar de volgende keer dat zij in de ring zal verschijnen!
  • In de categorie M1 paarden maakte Mandy van Wijlen met haar prachtige fries Tsjibbe K haar M1 debuut. Na haast onverslaanbaar door de categorie L2 te zijn heen geschoten, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. En deze uitdaging greep deze combinatie met beide handen aan. In het zeer sterke deelnemersveld van 15 deelnemers behaalde Mandy & Tsjibbe de EERSTE plaats met 198 punten en de TWEEDE plaats met 204 punten! Dit M1-droomdebuut kan terecht een topprestatie worden genoemd!

Mandy ook jij van harte gefeliciteerd met de prachtige resultaten!