Almelose Ruiterdagen 17 t/m 26 juni

Deze week reisden Laura en Renate Roling met familie, hulp en vier paarden af naar Almelo! Watch Me D.L. en Renate behaalden hun eerste winstpunt en zijn nu officieel geklasseerd! Tellico D.L. deed weer wedstrijdritme op en liet veel progressie zien. De punten vielen soms iets tegen, maar er werden ook goede punten gehaald met oa 8en voor het halsstrekken en halthouden!
Oukje realiseerde een top 10 plaatsing met oa een 9 voor het halsstrekken en Tsjalling DL knalde naar 4 winstpunten en behaalde een 3e plaats met 66.5%!

Woensdag 22 juni

Irma Bouman kwam aan de start met haar prachtige fries Winke bij een avondwedstrijd in de klasse M1. De losrijring was een flinke modderpoel, maar ondanks dat liep Winke fijn in de proeven. Er zaten enkele fouten in, maar de proeven waren toch goed voor 178,5 en 185 punten! Zij hebben dus een dikke winstpunt mee naar huis mogen nemen!

Zaterdag 25 juni

Het was weer tijd voor een selectiewedstrijd voor Sanne Vos en haar knappe paard Bensie. Sanne start Bensie nog niet zo lang op wedstrijden, maar toch wist de combinatie in het ZZ-licht een TWEEDE en zelfs een EERSTE plaats te behalen met 69,57%!

Woensdag 29 juni

Bij deze avondwedstrijd was het weer de beurt aan Irma Bouman om te laten zien wat ze kon. Voor het gevoel ging het zeer goed, dit werd helaas niet helemaal zo gewaardeerd door de jury. Irma en Winke reden vrijwel geen fouten, maar zij kregen 167 en 182,5 punten op de lijst. Gelukkig ging het voor het gevoel goed en waren de punten bij de tweede proef alsnog heel mooi!

Zaterdag 2 juli

Claran Mouthaan kwam met haar stoere fries aan start in de klasse L2. Na twee goede proeven, waar Claran een goed gevoel over had, konden ze twee dikke winstpunten meenemen door 181 en 186 punten te scoren!

Zondag 3 juli

Dit weekend was het tijd voor Outdoor Zuid-Holland in Strijen. De zondag was tevens de laatste selectie voor Sanne Vos en haar paard Bensie. Er zaten hele mooie stukken tussen, maar er speelde toch iets te veel spanning op bij Bensie. Ze kregen alsnog een hele nette 63% en zijn daarmee geselecteerd voor de regiokampioenschappen!

Dinsdag 5 juli

Deze avond stond er een wedstrijd in Asperen gepland voor Lianne den Besten. Zij kwam hier aan start met twee friezen! Met Lars B. behaalde ze in de L1 met 180 en 180,5 twee hele nette scores! Met Quinty R. deed ze er nog een schepje bovenop in het M1 en behaalde ze 180,5 en 187 punten!

Ook Irma Bouman en Winke kwamen aan start in Asperen. Een zeer tevreden Irma keerde weer huiswaarts, want zij behaalden twee superscores van 186,5 en 187 punten!

Zondag 10 juli

De stoere Ilse de Groot en DJ Tiësto startten, ondanks de hitte deze dag, Prix st George! Dit was het gelukkig helemaal waard, want zij reden 65,26% bij elkaar! Dit is hun hoogste score tot nu toe in de PSG en dit betekent dat de combinatie nu ook internationaal mag starten! Super!

Dinsdag 12 juli

In Dordrecht stonden Renate Roling en Tellico D.L. op de startlijst in de klasse Z2. Tellico was lekker voorwaarts, maar helaas soms iets té voorwaarts, waardoor er enkele foutjes ontstonden. Toch hebben zij samen een dikke winstpunt als beloning gekregen!

Zaterdag 16 juli

Voor het paard Golden Aqueen, van Sanne Vos, stond er een wedstrijddebuut op de planning in de klasse L2. En wat een debuut! Ze behaalden een EERSTE plaats met 198 punten in de eerste proef en een TWEEDE plaats in de tweede proef!

Laura Roling kwam aan start met Oukje fan it Hiem. Zij reden twee fijne proeven. In de eerste proef zat nog wel een beetje spanning, maar in de tweede proef reed het duo ontspannen naar een superscore van 193 punten!

Patricia Bouman en haar paard Floor hebben hun laatste punten binnengehaald om M1 te mogen starten! Zij behaalden een hele knappe EERSTE plaats met 196,5 punten en een TWEEDE plaats met 190 punten!

Zondag 17 juli

In de ochtend kwamen Renate Roling en Watch Me D.L. aan start in Buurmalsen. De eerste proef was nog iets rommelig, maar in de tweede proef zat al veel vooruitgang, wat ook beloond werd met een winstpunt! “Toen we Watch Me D.L kochten hadden we niet gedacht dat ze ooit op wedstrijd zou gaan, maar het tegendeel is bewezen!” aldus de facebookpagina van Dressuurstal Laurena.

Laura Roling en Tsjalling D.L kwamen in de middag, met het warme weer, aan start in de klasse ZZ-licht. Ondanks deze warmte zette de prachtige fries zijn beste beentje voor, wat resulteerde in twee EERSTE prijzen met dikke winstpunten!

Ook Jolanda van Drunen en Charlie Brown hebben hun laatste punt binnengehaald om M1 te mogen starten! Zij behaalden een hele mooie score van 187,5 punten!

Maandag 18 juli

Ondanks het warme weer zetten Irma Bouman en Winke hun beste beentje voor tijdens een avondwedstrijd! In de eerste proef behaalden zij 185 punten en in de 2e proef 184! Nog maar één puntje en de combinatie mag alweer M2 starten!

Donderdag 21 juli

In Herveld kwam de mooie combinatie Sanne Vos met Bensie aan de start in het ZZ-licht. De eerste proef had nog wat te veel impuls, waardoor er enkele kleine foutjes ontstonden. Alsnog werden zij EERSTE met 69,58%! In de Tweede proef deden ze er nog een schepje bovenop en werden ze EERSTE met 71,71%!

Zaterdag 30 juli

Sanne Vos maakte met haar topper Don Juan een debuut in de klasse ZZ-Zwaar! Ze kwamen aan start op Jumpin de Weel en werden daar heel knap TWEEDE met 65,36%!

Vandaag maakten de prachtige combinatie Laura Roling en Tsjalling D.L hun debuut in de klasse ZZ-Zwaar in Soest. Tsjalling liep fijn deze dag en ondanks een paar foutjes zette het duo zijn beste beentje voor! In een groot deelnemersveld van 32, en met Tsjalling als enige Fries, maakte de combinatie een superdebuut! In de eerste proef behaalden zij gewoon een TWEEDE plaats met 62,36% en in de tweede proef een DERDE plaats met 61,36%! Iets om trots op te zijn!

Zondag 31 juli

Renate Roling kwam in actie met haar grote reus Watch Me D.L in Buurmalsen in de klasse B. Het losrijden en de proeven gingen fijn, ontspannen en voorwaarts. Watch Me liet veel progressie zien, wat beloond werd met 2 winstpunten!

Ook Rika Versteeg reed vandaag twee winstpunten bij elkaar waarbij zij ook nog eens een TWEEDE prijs behaalde!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura&Tsjalling _MG_9485Renate&WatchMeDL

Laura Roling en Tsjalling D.L.                       Renate Roling met Watch Me D.L.