Na bijna anderhalf jaar uit de sport te zijn geweest vanwege blessures bij amazone en paard, kwam Renate begin december weer terug in de ring met haar Tellico D.L. Daarbij startte zij voor het eerst in de klasse Z-2. Door nog wat miscommunicatie en foutjes werd scores van 58% en 59% behaald, maar het begin was er weer. Afgelopen weekend kwam deze combinatie opnieuw aan start en kon met 60% zelfs het eerste winstpunt worden genoteerd. Hiermee is Tellico D.L. officieel Z-2 geklasseerd en heeft deze merrie meteen het Sportpredikaat behaald!

Laura kwam begin december met Tsjalling D.L. aan start voor een selectiewedstrijd van het Indoor Kampioenschap Friese Paarden.Met dik 63% wisten zij in de klasse Z-2 de eerste proef te winnen en een fraaie 3e plaats met 61,2% te behalen in de tweede proef. Eind december en in januari 2016 staan de laatste selectiewedstrijden gepland. Daarna moet blijken of Laura afgevaardigd is voor het NK Friese Paarden.

Afgelopen weekend startte Laura met Tsjalling D.L. ook een selectiewedstrijd voor het KNHS Indoor Kampioenschap. Met scores van 60% en 61% wisten zij 2 winstpunten te behalen en 2x een 1e plaats. Hiermee zijn Laura en Tsjalling afgevaardigd voor de KNHS Indoor Regiokampioenschappen Zuid-Holland, die eind januari 2016 zijn gepland.

Laura en Tsjalling DL

 

Renate en Tellico DL